[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Personaliseer op voorkennis

(Interview Pedro de Bruyckere door Peter Loonen)

Tijdens het High Impact Teaching Event neemt Pedro de Bruyckere je mee in de wereld achter de belangrijkste onderwijsmythes. Met zijn nieuwe boek Klaskit zoekt hij de nuance en geeft hij docenten handvatten wat ze vooral wél kunnen doen tijdens het onderwijs.

Van jullie belangrijkste vragen heb ik Pedro gevraagd om te reageren op het personaliseren van het onderwijs. Luister in de podcast naar zijn ideeën over personaliseren en het betrekken van je studenten in het onderwijs. Pedro maakt de uitvoering heel concreet door bijvoorbeeld het inzetten van de “hypermoderne tool sms”.

Boeiende vraag is of je de student van vandaag centraal zet of de student die hij of zij kan worden? Het antwoord op deze vraag verwerkt Pedro in een nuance over gepersonaliseerd leren.

Luitster hieronder naar de podcast (24 minuten) van het interview met Pedro de Bruyckere en kom in de stemming voor High Impact Teaching.

 

Pedro De Bruyckere is onderzoeker en pedagoog aan de Arteveldehogeschool in Gent en verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren en is een zelfverklaarde verslaafde aan populaire cultuur.